„Żydowskie smaki dawnych sztetli” – warsztaty kulinarne dla seniorów

Czas trwania: 3 godz.

Zapraszamy na warsztaty kulinarne, podczas których przyjrzymy się zależnościom między kuchnią polską a żydowską. Omówimy charakterystykę kuchni aszkenazyjskiej ze szczególnym uwzględnieniem cebularzy i żydowskiego kawioru, bo to te dwa przysmaki wspólnie przygotujemy.

Warsztaty są wydarzeniem towarzyszącym wystawie czasowej “(po)ŻYDOWSKIE… Sztetl Opatów oczami Majera Kirszenblata”

PROJ. P. JAKOWEŃKO

 

Wstęp bezpłatny

Zapisy od 19 sierpnia – telefonicznie w godz. 10.00-15.00 pod numerem: 22 471 03 01 wew. 2 lub mailowo na adres: rezerwacje@polin.pl

 

 


Wydarzenie towarzyszące wystawie czasowej „(po)ŻYDOWSKIE… Sztetl Opatów oczami Majera Kirszenblata”, zorganizowane przez Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN

KONTAKT
FUNDACJA SHALOM
00-099 Warszawa
ul. Senatorska 35
 
shalom@shalom.org.pl
sekretariat@shalom.org.pl
+48 22 620 30 36
+48 22 620 30 37
+48 22 620 30 38
 
Skip to content