„Żydowskie smaki dawnych sztetli” – warsztaty kulinarne dla seniorów
Czas trwania: 3 godz.
Zapraszamy na warsztaty kulinarne, podczas których przyjrzymy się zależnościom między kuchnią polską a żydowską. Omówimy charakterystykę kuchni aszkenazyjskiej ze szczególnym uwzględnieniem cebularzy i żydowskiego kawioru, bo to te dwa przysmaki wspólnie przygotujemy.
Warsztaty są wydarzeniem towarzyszącym wystawie czasowej “(po)ŻYDOWSKIE… Sztetl Opatów oczami Majera Kirszenblata”
Wstęp bezpłatny
Zapisy od 19 sierpnia – telefonicznie w godz. 10.00-15.00 pod numerem: 22 471 03 01 wew. 2 lub mailowo na adres: rezerwacje@polin.pl
Wydarzenie towarzyszące wystawie czasowej „(po)ŻYDOWSKIE… Sztetl Opatów oczami Majera Kirszenblata”, zorganizowane przez Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN