„Jak śliwka w kompot!” – rodzinne warsztaty kulinarne, prowadzenie: Katarzyna Batarowska

Otwieramy początek sezonu na śliwki! Zapraszamy do spiżarni CKJ na śliwkowy zawrót głowy. Będzie na słodko i wytrawnie. Przygotujemy: pierogi ze śliwkami i imbirem, śliwkowy chutney, śliwki z patelni z kardamonowym jogurtem i korzenne śliwki w occie. Weźcie ze sobą słoiki!

Katarzyna Batarowska – animatorka kultury, opiekunka artystyczna Teatrzyku Lalkowego Simche, koordynatorka Uniwersytetu Trzeciego Wieku Teatru Żydowskiego. Prowadzi także warsztaty żydowskiej kuchni wegetariańskiej w Centrum Kultury Jidysz. W ciągu ostatniego roku wraz ze słuchaczami UTW przygotowała kilkaset dań inspirowanych kuchnią żydowską i innymi z całego świata. Najmłodszych uczyła jak zawijać rugelaszki, z czym najlepiej smakują hamantasze i jak samodzielnie ugotować kluski z dziurką.


Centrum Kultury Jidysz, ul. Andersa 15

Wstęp bezpłatny, zapisy od 14 sierpnia do 1 września na adres: ckj@jidysz.org.pl

KONTAKT
FUNDACJA SHALOM
00-099 Warszawa
ul. Senatorska 35
 
shalom@shalom.org.pl
sekretariat@shalom.org.pl
+48 22 620 30 36
+48 22 620 30 37
+48 22 620 30 38
 
Skip to content